10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Şiir Yarışması

10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ VE HAFTASI  2023

RESİM, ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMA ŞARTNAMESİ

Cumhuriyetimizin 100. yılında “10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ VE HAFTASI” etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlenecektir.

Yarışmanın Amacı

Madde-1

a) İnsan hakları bilincinin artırılması,

b) Genç kuşakları insan hakları sorumluluğunun aşılanması

c)İl ve İlçe İnsan Hakları Kurulları” nın tanıtılması

d)Atatürk'ün kişiliği, eserleri ve mirasının önemini kavratmak

e) Vatan sevgisi ve demokrasi bilincinin önemini kavratmak,

f) Öğrencilerimizin kompozisyon ve şiir yazma, resim yapma becerilerini geliştirmek,

g) Öğrencilere edebiyat sevgisi aşılayabilmek, estetik anlayış geliştirmelerini sağlamak,

h) İlgi ve yetenekleri doğrultusunda kendini ifade edebilen bireyler yetiştirmek,

Yarışmanın Teması

Madde-2 “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA İNSAN HAKLARI ”

Yarışmaya Katılacaklar

Madde-3 Yarışmaya Şiir dalında İlçemizdeki ilkokul öğrencileri, Resim dalında İlçemizdeki ortaokul öğrencileri ve Kompozisyon dalında ilçemizdeki ortaöğretim okullarının öğrencileri katılacaktır.

Eserlerde Aranacak Şartlar

Madde-4

İlkokul Öğrencileri Şiir Yazma Yarışması Başvuru Şartları:

a) Yarışmaya İlkokul 1,2,3 ve 4. Sınıf öğrencilerimiz katılabilecektir.

Şiirlerde konu: " Cumhuriyetimizin 100 yılında İnsan Hakları   " konulu olmalıdır.

b) Şiirler öncelikle özgün olarak istenen şiir biçimiyle yazılacaktır.

c)Eserler beyaz çizgisiz A4 boyundaki dosya kağıdına bilgisayarda Word formatında, Times New Roman yazı tipi ile 12 punto ve 1,5 satır aralıklı olarak yazılacaktır.

d)Yarışmaya katılan şiirler daha önce başka bir yarışmaya katılmamış ve ödül almamış olmalıdır.

e) Alıntı olmayıp tamamen özgün eserlerin olmasına dikkat edilecektir.

f) Her öğrenci yarışmaya en fazla bir (1) eserle katılacaktır.

g) Yazım ve noktalamaya dikkat edilmelidir. Yazım ve noktalama puanlamaya dâhildir.

h) Her İlkokuldan birinci seçilen eser İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bu şekilde gönderilecektir.

Not: Her okulun yarışmaya katılması zorunludur.

Değerlendirme

Değerlendirmeyi İlçe Yarışma Değerlendirme Komisyonu (Eser İnceleme Komisyonu) üyeleri yapacaklardır.

Ödüllendirme ve Ödül Töreni

Madde-5 Her kategoride dereceye giren ilk üç öğrenci ödüllendirilecektir. Dereceye giren öğrencilere ödülleri 08 Aralık 2023 tarihinde Polatlı TOBB Fen Lisesinde yapılacak olan 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ programında verilecektir. Yarışmada dereceye giren öğrencilere aşağıdaki belirlenen hediyeler verilecektir.

İlkokul

1.      Satranç