ANKARA / POLATLI - Ruhiye-İrfan Yurtseven İlkokulu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resim Yarışması

Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürdüğü tarafından "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" dolayısıyla ilçemizdeki ilkokul öğrencileri arasında "Resim" yarışması düzenlenmiştir.

KATILIM KOŞULLARI

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ İÇİN (RESİM)

Resim Yarışmasına Katılma Şartları :

1.      Her katılımcı sadece bir eserle yarışmaya katılabilir. Eserler özgün olmalı ve yardım alınmadan yapılmalıdır. Eser daha önce hiçbir yerde sergilenmemiş, başka bir yarışmaya katılmamış ya da yayınlanmamış olmalıdır. Bu tür durumların ortaya çıkması sonucunda unvan/ödül iptal edilecektir.

2.      Resimler 35*50 cm ebatlarında olmalıdır.

3.      Katılımcı, resim kâğıdına serbest teknik ile çalışmalıdır. (pastel boya, sulu boya, kuru boya vb.)

4.      Yarışmaya katılacak eserlerin ön yüzünde herhangi bir bilgi ya da yazı yer almayacak, eserin arka yüzünün sol alt köşesine aşağıdaki tabloda yer alan etikete yer verilecektir.

5.      Yarışmacılar, eserlerini yukarıda belirtilen şartlara uygun şekilde okul idaresince oluşturulan seçici kurula teslim edecektir.

6.      Yarışmaya gönderilen eserler, sahiplerine iade edilmeyecektir.

7.      Yarışmaya katılan tüm öğrenciler yarışma şartnamesinde yer alan şartları kabul etmiş sayılırlar.

8.      Eserlerin dereceye girmesi halinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yazılı ve görsel ortamda paylaşımı yapılabilecektir.

9.      Eserler incelenirken;

·         Kompozisyon (amaca uygunluğu),

·         Renklendirme (kullandığı boyanın tekniğini)

·         Yaratıcılık (konuyu özgün olarak işleyebilmesi)

·         Temizlik ve düzen (çerçeve düzeni, kâğıdın temizliği) konularında değerlendirme yapılacaktır.

DEĞERLENDİRME ŞEKLİ

1.Okullarda, öğrenciler tarafından yazılan ve yapılan eserler okul müdürünün veya görevlendireceği müdür yardımcısının başkanlığında en az iki öğretmenden oluşturulan komisyonlarca değerlendirilecektir.

2.Okullarda birinci seçilen eserler 16.04.2024 Salı gününe kadar müdürlüğümüze gönderilecektir.

3.Belirlenen kategoriler dışında farklı bir kategoriden katılan öğrencilerin eseri değerlendirmeye alınmayacaktır.

4. Konu kısmında belirtilen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ” teması dışında farklı bir temayla gönderilen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

5.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Değerlendirme Komisyonu tarafından okul seviyelerine göre resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında ayrı ayrı ilk 3 dereceye giren öğrenciler belirlenecek ve takvimde belirtilen tarihte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün web sitesi olan http://www.polatli.meb.gov.tr adresinden ve sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.

Yayın: 26.03.2024 - Güncelleme: 26.03.2024 11:00 - Görüntülenme: 35