T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / POLATLI - Ruhiye-İrfan Yurtseven İlkokulu

Öğretmenler Günü Şiir Yarışması

24 Kasım Öğretmenler Günü için Polatlı  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ilçemizdeki ilkokul öğrencileri arasında şiir yarışması düzenlenmiştir. 

Konu : Cumhuriyetin 100. Yılında Öğretmen Olmak

Şiir Yarışmasına Katılma Şartları:

1. Öğrenciler kendilerinin yazdıkları birer eserle yarışmaya katılacaktır.

2. Eserler A4 dosya kâğıdına mürekkepli kalemle okunaklı bir şekilde ya da MS Word Times New Roman yazı tipinde, 1,5 satır aralığıyla yazılacaktır.

3. Okulda birinci olan eser, öğrenci tarafından fon müziği eşliğinde seslendirilerek cd ortamında Müdürlüğümüze gönderilecektir.

YARIŞMANIN KOŞULLARI:

1. Eserlerin arkasına öğrenci ve öğretmenlerin isimleri ile telefon numaraları ayrıca okullarının da ismi açık şekilde yazılacaktır.

2. Eserlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir.

3. Yarışmaya katılan eserler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çeşitli yayınlarında kullanılarak değerlendirildiğinde eser sahibine ayrıca telif ücreti ödenmeyecektir.

4. Ödül kazanan ve Seçici Kurul tarafından sergilenmeye değer görülen eserler hazırlanacak programda yer alacak ve Öğretmenler Günü’nde sergilenecektir.

YARIŞMANIN DEĞERLENDİRİLME ŞEKLİ:

1. Okullarda:

Öğrenciler tarafından yazılan / yapılan eserler, ilköğretim okullarında okul müdürünün veya müdür yardımcısının başkanlığında en az iki öğretmen tarafından; ortaöğretim okullarında ise okul müdürü veya okul müdürünün görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında en az iki branş öğretmenince, branş öğretmeni bulunmayan okullarda diğer öğretmenlerden oluşan komisyonlar tarafından değerlendirilecektir.

Öğrencinin adı, soyadı, sınıfı, okulu, ilçesi eserlerin arka yüzüne yazılacaktır.

Öğretmenin adı, soyadı ve iletişim numarası eserlerin arka yüzüne yazılacaktır.

2. Her dalda okullarda birinci seçilen eser, 20 Kasım 2023 tarihine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir.

3.Her okuldan belirtilen dallarda yalnızca birinci seçilen eserin gönderilmesi.

4. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Değerlendirme Komisyonunca okul seviyelerine göre resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında bir tane birinci, bir tane ikinci, bir tane üçüncü eser seçilecektir.

5. Bu şartnamenin İlçe merkez ve köylerdeki okullara dağıtılmasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün imkânlarından yararlanılacaktır. Bu husus, ilçe merkez ve köy okullarına bildirilecektir.

 

ÖDÜLLENDİRME:

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödül (plaket), öğrencilerin okullarına ve öğretmenlerine de katılım belgesi verilecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ:

1. Yarışma Şartnamesinin Okul Müdürlüklerine Gönderilmesi: 09/11/2023

2. Okullarca Yarışmanın Duyurulması: 09/11/2023

3. Okullarca Seçilen Eserlerin Milli Eğitim Müdürlüklerine Gönderilmesi:

10/11/2023 - 20/11/2023

4. Eserlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Değerlendirilmesi: 21/11/2023

 

5. Sonuçların Açıklanması 22/11/2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.11.2023 - Güncelleme: 13.11.2023 14:50 - Görüntülenme: 73
  Beğen | 2  kişi beğendi