12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Resim Yarışması

Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü için ilçemizde ilkokul öğrencileri arasında "Resim"

yarışması düzenlemiştir.

Resim Yarışmasına Katılma Şartları

1- İlkokul öğrencisi olmak.

2- Öğrenciler birer eserle yarışmaya katılacaktır.

3- Ölçüler: 35x50 cm ölçülerinde (standart resim kâğıdı).

4- Suluboya, guaj boya, pastel boya, yağlı boya.

5- Eserler paspartulanacak ve dışarıya taşmayacak, kırılmayacak şekilde iki mukavva arasına konularak paketlenecektir.

YARIŞMA KOŞULLARI

1-    Eserlerin arkasına öğrencinin adı, TC numarası, okulu; öğretmeninin adı-soyadı (ilkokullarda sınıf öğretmeni, ortaokul ve ortaöğretimde ise öğrencinin başvurduğu alanda dersine giren branş öğretmeni) ve telefon numaraları yazılacaktır.

2-     Eserlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir.

3-     Yarışmaya katılacak eserlerin her türlü muhafaza ve yayım hakkı süresiz ve koşulsuz olarak Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne aittir. Daha sonra Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinde veya Müdürlüğe bağlı bir yerde yayımlandığında ayrıca bir telif ücreti ödenmeyecektir.

4-     Ödül kazanan veya sergilenmeye değer görülen eserler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sergilenebilecektir.

5-     Yazılı eserlerde yazım kuralları ve noktalama işaretleri konusunda TDK tarafından çıkarılan "Yazım Kılavuzu” esas alınacaktır.

6-     Her okuldan belirtilen dallarda (resim,şiir,kompozisyon) yalnızca birinci seçilen eserin gönderilmesi gerekmektedir.

Okullarda birinci seçilen eserler 04.03.2024tarihine kadar Müdürlüğümüze gönderilecektir.

ÖDÜLLENDİRME

Dereceye giren öğrenciler 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü  Programında ödüllendirilecektir

ÖDÜLLER

1 -     Birincilere plaket